Search

La PTP – Barcelonès Nord es reuneix amb l’alcaldia de Badalona per intercanviar visions sobre el futur de la mobilitat al territori

nov. 06 2020

nov.

06

2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

La PTP celebra la  voluntat expressada per l’alcaldia de Badalona de convertir definitivament el carrer Francesc Layret en illa de vianants a curt termini.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, expressa a la PTP la voluntat de treballar en els àmbits de Tres Xemeneies, façana marítima i carril bus com a idees indispensables a mig i llarg termini.

El consistori badaloní i la PTP es comprometen a treballar conjuntament les iniciatives municipals relacionades amb el transport públic i la sostenibilitat.

La PTP ha mantingut una reunió amb l’alcaldia de Badalona per a conèixer les prioritats polítiques de l’Ajuntament en matèria de mobilitat, així com per aportar la visió de la pròpia entitat en la aquestes matèries, centrada en la promoció de la mobilitat compartida i sostenible que dugui a un model de ciutat més centrat en les persones i menys en els vehicles a motor privats..

La reunió amb l’alcaldia de Badalona s’emmarca en la voluntat de la PTP – Barcelonès Nord, encapçalada pel delegat territorial Roger Melcior , de treballar aspectes en matèria de mobilitat en relació a mesures en els àmbits de la xarxa de vianants, els carrils bicicleta, la xarxa de transport públic i la Distribució Urbana de Mercaderies.

En el seu moment, la PTP va fer públiques les inquietuds respecte la reversió de la pacificació del carrer Francesc Layret. Una reversió que considerem inexplicable, especialment en el context actual d’emergència sanitària i climàtica. En la reunió mantinguda, els representants del consistori badaloní van fer palesa la determinació de realitzar aquesta actuació dins del present mandat municipal amb caràcter permanent,  assegurant al mateix temps el manteniment dels serveis de transport públic i l’atractiu comercial de la zona. L’actuació implicarà la reurbanització de tota la zona per tal d’adaptar-la al canvi.

L’alcaldia ha indicat també la voluntat de seguir treballant en els àmbits de Tres Xemeneies, façana marítima i carril bus com a idees indispensables a mig i llarg termini. Des de la PTP reclamem la importància de les connexions de la xarxa de carrils bici, considerades com un element de mobilitat més que com un espai d’oci. Així, celebrem l’anunci del immediat inici del carril bici pel Passeig Marítim fins al terme de Montgat, i reivindiquem la necessitat de connectar mitjançant un carril-bici adequat el nucli badaloní amb la ciutat de Barcelona..

Des de la PTP s’ha reclamat ser entitat partícip de les iniciatives en matèria de mobilitat sostenible que dugui a terme l’Ajuntament de Badalona, sobretot pel que fa referència a les diferents demandes respecte metro i tramvia. Recordem que la PTP defensa l’extensió del TRAM fins a l’estació de Rodalies de Badalona i fins a Montigalà, així com l’ampliació de la línia 1 del metro entre Fondo i Badalona Estació, per connectar Santa Coloma i Badalona amb la principal línia de Rodalies, i que ha fet constar aquestes propostes a les recentment presentades al·legacions al Pla Director d’Infraestructures 2020-2030.

La PTP ha plantejat també l’oposició a l’ampliació de carrils de la C31 inclosa al PDI, i la necessitat d’enllaçar el carril BUS-VAO amb el de Gran Via Nord. Des de l’Ajuntament han exposat la voluntat d’actuar en els laterals de la C31, una proposta que la PTP consideraà en funció del guany que això pugui suposar per la mobilitat activa i el transport públic de la zona.

Badalona, 05 novembre 2020

 

Per a més informació i declaracions:

Roger Melcior

[email protected][/vc_column_text][vc_separator border_width=”4″][vc_btn title=”Descarrega aquí la nota de premsa!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F11%2F20201106-NdP-BDN-reuni%25C3%25B3-alcaldia-v02.pdf||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...