Search

La PTP denuncia la reducció injustificada de serveis a la R3 entre l’Hospitalet de Llobregat i Granollers-Canovelles

set. 15 2020

set.

15

2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) considera totalment injustificat i fora de tota lògica l’anunci de supressió de tres trens diaris per sentit entre l’Hospitalet de Llobregat i Granollers-Canovelles. Aquesta retallada del servei, fet públic tot just la setmana passada, ha entrat en vigor el dilluns 14 de setembre, coincidint amb la tornada a l’escola i la universitat i un dia abans de l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona (ZBE). A més, tot això es produeix en un context de pandèmia que fa imperativa una millora de les freqüències per tal de poder garantir la distància de seguretat entre viatgers.

L’eliminació d’aquests trens va en contra de tota la feina per la millora de la línia R3 que des de fa anys duu a terme el grup “Perquè no ens fotin el tren”, els ajuntaments i altres organitzacions i institucions supramunicipals. A més, aquesta decisió s’ha pres de forma precipitada i opaca, amagada sota una suposada millora del servei pel retorn a la circulació dels trens semidirectes que havien estat suspesos des del 6 d’abril de 2020.

També volem recordar que aquesta retallada del servei es produeix en un període en què la línia R3 ha patit nombroses restriccions i n’ha agreujat la ja habitual precarietat. L’eliminació d’aquests trens se suma a la forta reducció de circulació de trens durant el confinament i a les obres del túnel de Toses, que, per un període de 7 mesos i mig, aturen la circulació per sis estacions al nord de la línia.

Des de la PTP demanem la immediata restitució dels serveis suprimits, i ens adherim a totes aquelles iniciatives que des de la plataforma “Perquè no ens fotin el tren”, i d’altres administracions i entitats afectades, es convoquin per a fer-ho possible.

[/vc_column_text][vc_separator border_width=”4″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2F20200914-Comunicat-R3.pdf|||”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...