Search

La PTP reclama un reforç del bus substitutori de la R4 amb la tornada a l’activitat laboral i lectiva

set. 07 2020

set.

07

2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En motiu de les obres d’infraestructura del Corredor Mediterrani per adaptar a l’ample mixt, la R4 Sud està tallada entre Sant Sadurní d’Anoia i Martorell, tram que es cobreix amb un bus substitutori. Es preveu que les obres acabin el proper 15 de novembre. Així mateix s’ha reduït la freqüència en el tram Vilafranca – Sant Sadurní a causa d’haver d’operar en via única. Concretament s’ha passat d’un tren cada, aproximadament, 15 minuts a primera hora del matí i 30 minuts la resta del dia, a només un tren cada hora.  Això provoca que els temps de viatge s’hagin vist incrementats en alguns casos en més d’una hora, amb el greu perjudici que provoca pels usuaris.  Aquesta situació es pot veure agreujada amb la tornada a la feina i a la universitat, ja que previsiblement la minsa oferta de trens pot provocar aglomeracions tant al tren com al bus exprés e6 Vilafranca – Barcelona, una situació del tot indesitjable en el context d’alerta sanitària que ens trobem a causa de la pandèmia del COVID-19.  La PTP Alt Penedès ha estat informada de la saturació a les expedicions del bus exprés e6 dels caps de setmana.  D’altra banda cal destacar que el bus exprés e6 no és una alternativa per tots aquells usuaris que no tinguin el destí a la ciutat de Barcelona, per això encara és més important reforçar el servei substitutori del tren.

Per tot això reclamem un reforç del serveis alternatius de transport públic:

  • Creació d’una línia de bus substitutori de reforç entre l’estació de Vilafranca del Penedès i la de Martorell. Aquesta línia ha de funcionar de forma directa entre les dues estacions, i serviria com a complement i reforç al bus substitutori Sant Sadurní – Martorell. Com a mínim ha de prestar servei a les hores punta per garantir una freqüència cada 30 minuts des de l’estació de Vilafranca, combinant aquest bus i el tren.
  • Ampliació de freqüències de la línia de bus exprés e6 coincidint amb l’inici del curs universitari. A part d’ampliar les freqüències els dies laborables, és molt important ampliar les freqüències del cap de setmana, ja que actualment són testimonials (només un bus els diumenges).
  • Perllongament de totes les expedicions del bus exprés e6 fins a l’estació de Sants, tal com ha fet Hillsa amb el servei de bus exprés de reforç entre Sant Sadurní, Gelida i Barcelona. Això permetria fer un sol transbord a tots aquells passatgers que tinguin el destí més enllà de Barcelona Sants.

[/vc_column_text][vc_separator border_width=”4″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2F2020_09_03-Servei-substitutori-tall-R4.pdf|title:Descarrega%20aqu%C3%AD%20el%20comunicat||”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...