Search

Respostes de les forces polítiques a les preguntes relacionades amb les prioritats per Catalunya en matèria de mobilitat per als pròxims 4 anys

maig 09 2024

maig

09

2024

Amb l’horitzó posat en les properes eleccions autonòmiques de Catalunya, que tindran lloc el 12 de maig, i enfront dels reptes actuals i futurs que planteja la mobilitat, les entitats signants vam presentar les nostres 17 prioritats per a Catalunya en matèria de mobilitat per als propers 4 anys. Aquest conjunt de mesures sorgeix de la necessitat de promoure un sistema de transport públic eficient, fomentar l’ús de modes de desplaçament sostenibles, millorar la seguretat viària i garantir l’accessibilitat per a tothom.

Per aquest motiu, hem fet arribar un formulari amb un seguit de preguntes relacionades a les propostes presentades a les forces polítiques amb representació parlamentària per a les properes eleccions. Amb aquest formulari, busquem obtenir el compromís de les forces polítiques en la implementació d’aquestes propostes per construir un entorn urbà i interurbà més inclusiu, segur i sostenible, adaptat als reptes del segle XXI i al benestar de tots els ciutadans.

A continuació, trobareu les respostes a les preguntes directes relacionades amb les propostes presentades. 

Notes incorporades per les forces polítiques:

Comuns Sumar – La resposta que hem deixat sense contestar no ens quedava massa clara

PSC – La regulació del finançament del manteniment de les vies d’alta capacitat s’ha de fer a nivell de l’Estat

CUP-DT – A diverses propostes segur que tindríem alguns matisos que una resposta dicotòmica no permet fer, però que ja tindrem ocasió d’anar treballant al llarg de la legislatura. Concretament, sobre els peatges urbans, en volem però aquests no poden ser una mesura “mantell” per a tots els vehicles, haurien de ser progressius tenint en compte el valor del vehicle per tal de taxar més la classe opulent i molt menys la classe treballadora. No podem respondre categòricament “Sí” perquè la proposta actual de Peatge Urbà de “Barcelona 22” aposta per un peatge igual per a tota la població, sense tenir en compte que per algú aquests 4€ no són una dissuasió i per altres són una barrera de classe enorme. No volem accentuar el privilegi dels rics creant una ciutat on puguin contaminar tot el que vulguin per 4€ dia. Per aquests motius cal que el peatge sigui progressiu; cal estudiar quin és el valor de peatge que s’hauria d’imposar segons cada model de cotxe (p. ex. els SUV).  Us animem a seguir l’activitat de la Comissió de Territori del Parlament, on es debaten molts d’aquests temes.

ERC – Caldria una resposta de “ho estudiarem” en algun cas, més que “no contestar”

També et pot interessar...