Search

El 10 de juny no és festa a la majoria de municipis metropolitans, però el transport públic fa horari de festiu

juny 07 2019

juny

07

2019

Com cada any, la festa local de Barcelona de la 2a Pasqua fa aplicar horaris de festiu sobre la xarxa de transport públic en un dia que és feiner per a la immensa majoria de la regió metropolitana. Aquest fet provoca incovenients sobre les persones que estudien i treballen fora de Barcelona, especialment pel que fa l’amplitud horària (1r i últim servei).

En el cas de la xarxa ferroviària, Renfe va anunciar servei de festius a tota la xarxa de rodalia de Barcelona (R1, R2, R3, R4, R7 i R8), mantenint els horaris feiners a les rodalies del Camp de Tarragona (RT1 i RT2), Àrea de Girona (RG1) i els serveis regionals. En el cas de FGC ni tan sols va advertir de la reducció de serveis aplicat sobre les línies metropolitanes als usuaris.

Resulta incongruent que els viatgers que treballen o estudien a la resta dels 296 municipis inclosos en el sistema integrat de l’àrea de Barcelona no disposin del servei habitual en dia laborable.

Aquesta decisió és incongruent amb el fet que a la gran majoria dels ajuntaments de l’àrea metropolitana el proper dilluns NO és un dia festiu, i que per tant es generarà la mobilitat habitual de qualsevol dia feiner.

Resulta paradoxal que el mateix Govern de la Generalitat que fa pocs dies ha declarat l’emergència climàtica, prengui ara una decisió que obliga a molts usuaris del transport públic a modificar els seus hàbits o a substituir el transport públic pel vehicle privat. És preocupant que es consideri que el transport públic serveix només per portar gent cap a Barcelona o des de Barcelona, quan la realitat és que es tracta d’una xarxa que va molt més enllà de l’àmbit local de la capital i que dóna resposta a les necessitats de mobilitat dels 296 municipis inclosos en el sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona.

Des de la PTP confiem en que aquesta sigui la darrera vegada en que una festa d’àmbit local comporti una modificació tan substancial del transport públic.

 

Correcció: inicialment aquest comunicat es referia únicament al servei de Rodalies de Catalunya, quan la problemàtica afecta tot el servei ferroviari de la regió metropolitana (inclosos FGC i nombrosos serveis de bus). Preguem disculpeu l’error.

També et pot interessar...