Search

La PTP alerta del perill per la seguretat del transport públic a causa dels sabotatges dels últims dies

oct. 23 2019

oct.

23

2019

Des de l’associació per a la Promoció del Transport Públic condemnem de forma rotunda els sabotatges que, des de dilluns 14 d’octubre, estan succeint a diversos punts de la xarxa, i que posen en risc la seguretat de les persones usuàries i treballadores del transport públic. Especialment greu és la col·locació d’objectes incendiaris o de gran pes sobre les vies del tren, que no sempre poden ser evitats per raons de visibilitat o distància de frenada; així com els actes vandàlics sobre els sistemes de seguretat, electrificació i aparells de via, que poden derivar en descarrilaments o altres tipus d’accidents. Sota cap concepte es poden justificar aquests actes violents sobre la xarxa de transport públic.

Conscients que ens trobem davant un moment polític excepcional i complicat a Catalunya, considerem imprescindible distingir entre el legítim dret a la manifestació i els lamentables actes de violència i vandalisme, que una minoria està causant sobre el transport públic.

El dret a la manifestació, que reivindiquem i exercim des de la nostra activitat associativa; i que pot implicar l’aturada d’un vial o línia de transport públic, s’ha de fer sempre en condicions de seguretat, avisant la policia o els responsables de circulació (Servei Català de Trànsit, Adif, FGC, Metro o Tramvia).

Fem una crida a la racionalitat, l’erradicació de la violència i a la cura del patrimoni i espais públics en especial al transport públic, que és la forma de mobilitat mecànica més democràtica, sostenible i eficient per desplaçar-se als grans corredors.

També et pot interessar...