Search

La PTP celebra el sopar anual amb la regidora de mobilitat de BCN, Mercedes Vidal

febr. 15 2019

febr.

15

2019

[vc_row][vc_column][dt_media_gallery_carousel resized_image_dimensions=”3×2″ image_border_radius=”0px” slides_on_wide_desk=”3″ slides_on_desk=”3″ slides_on_lapt=”3″ slides_on_h_tabs=”3″ project_icon_color=”#ffffff” project_icon_border_width=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” arrow_bg_color_hover=”#099647″ r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” include=”11389,11390,11391,11392,11393,11394,11395,11396,11397,11398,11399,11400,11401,11402,11403,11404,11405,11406,10610,10597″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]La nit de dijous 14 de febrer la PTP va celebrar el seu tradicional sopar anual, corresponent a l’any 2019. Més de seixanta persones van compartir taula en un acte conduït i presentat per la periodista Mònica Peinado i amb la regidora de mobilitat de l’ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, com a convidada de la nit.

El president de l’entitat, Ricard Riol Jurado, va fer un repàs del darrer any i mig, caracteritzat per la celebració del 25è aniversari de la PTP, els canvis i relleus interns a l’oficina tècnica i una gran quantitat de feina en matèria reivindicativa. Com a pitjors notícies es va destacar l’amenaça de desmantellament de la línia ferroviària Cambrils centre – Salou centre – Port Aventura, el plenari de maig de 2018 amb vot negatiu a la interconnexió de tramvies o el recent anunci d’Avancar (Avis) d’abandonar el servei de carsharing a Barcelona. Com a bones notícies vam destacar el plenari de gener 2019 amb vot favorable a la interconnexió dels tramvies, la derogació de la històrica prohibició de transportar viatgers al tram transfronterer dels trens que acabaven a Portbou i Cerbère al seu viatge de tornada, o l’acabament de la Nova Xarxa Bus, antigues aspiracions de la PTP, entre moltes altres coses. El president de la PTP va recordar l’històric nombre de persones associades, 382, batut el 2019, però encara amb una molt baixa proporció de dones.

També es va presentar el vídeo de la festa dels 25 anys de la PTP, celebrada el passat 8 de juny a la Nau Bòstik.

 

 

La regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, va recordar com ha pogut tenir una visió completa de les actuacions de millora del transport públic, primer com a activista dins del món veïnal i especialista des de la seva feina a l’Agència d’Ecologia Urbana, i després com a gestora pública des d’un càrrec amb responsabilitat, fent que els projectes abans defensats tiressin endavant i no caiguessin a l’oblit. Va posar com a exemple la Nova Xarxa de Bus de Barcelona, un projecte en el que va poder treballar des de feia molts anys, que ha superat un procés participatiu molt intens i una dura negociació entre molts interessos contraposats. Finalment s’ha implantat i està recollint nous increments de passatge. També va fer referència al gran salt que s’ha donat a la companyia TMB, abandonant un fort període de desinversions i incrementant material mòbil i plantilla. La regidora va respondre preguntes divereses preguntes del públic, sobre el nou Bicing, les motos en vorera, la necessitat de reduir el trànsit per complir amb amb la qualitat de l’aire, les possibilitats d’un peatge urbà, o la dificultat de fer superilles amb urbanisme tàctic (sense obres dures).

La vice-presidenta de la PTP, Susana Pascual, va presentar un projecte en línia amb la creixent sensibilitat contra les desigualtats de gènere, consistent en el fòrum “El transport públic és cosa de dones?” previst el proper 15 de març. Aquesta jornada pretén sensibilitzar i informar sobre els rols de gènere associats a la mobilitat, quines actuacions s’han fet per millorar la situació actual i com han arribat algunes dones a tenir influència en la gestió de la mobilitat. Al transport públic es dóna la particularitat que la majoria d’usuàries són dones, però la majoria de treballadors i responsables del servei són homes.

El vice-president i un dels fundadors de la PTP, Manel Ferri, va anunciar que l’associació té un projecte per plantar 25 arbres -un per cada any de vida- per deixar una empremta sostenible al territori coherent amb la lluita contra el canvi climàtic, repte en què és i serà imprescindible la potenciació d’un transport públic cada vegada més ampli i eficient.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”11372″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...