Des de l’any 2019, la PTP, en col·laboració amb altres entitats i administracions, ha organitzat jornades amb la finalitat de visibilitzar les diferències de gènere pel que fa la mobilitat quotidiana, on les dones tenen un patró de mobilitat basat sobretot en el caminar i en l’ús del transport públic. Les diferents edicions del congrés han comptat amb una centena d’inscripcions amb un balanç molt positiu.

Després de l’experiència, s’aprecia la conveniència de donar estabilitat al Congrés, i que cada any es pugui celebrar i es pugui convertir en un espai d’actualitat sobre la realitat de les dones en matèria de mobilitat.  Així, mentre cada cop hi ha més consciència sobre la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere, no sempre aquesta inquietud es reflecteix en accions concretes.  Pensem que el fet que la PTP pugui crear un espai estable d’anàlisi i tractament de la situació i la seva evolució pot contribuir a trencar la freqüent distància entre teoria i pràctica, entre el que es diu el que es fa.

El Congrés ha tingut lloc, històricament, al Pati Maning, incloent cada any elements innovadors. Des de la gravació en format podcast del mateix, fins a la possibilitat de realitzar-lo a través de servei de streaming (en temps de COVID-19).

Habitualment, el congrés es planteja durant una jornada de 9 a 17h, identificant diferents blocs de xerrades, activitats, tallers… amb un esmorzar a càrrec del col·lectiu “Mujeres Palante”, garantint la proximitat i sostenibilitat de la jornada.

Des de la PTP valorem la importància de donar veu a les dones en aquest sector, visibilitzant la seva tasca tant a nivell usuari com a nivell de gestió, conducció, etc. Creiem que a dia d’avui, on la perspectiva de gènere és present al nostre dia a dia, encara queda molt camí per recòrrer i seguir lluitant. És per això que el Congrés “El transport públic és cosa de dones?” se situa en el punt de mira del sector, convertint-se en un espai de referència, debat i model.

Darreres edicions

El transport públic et necessita!

Associa’t a la PTP per col·laborar amb la defensa del transport públic i l’impuls de nous projectes. També podràs aprendre, participar a moltes activitats i gaudir d’avantatges exclusius.