Search

Transports de Lliçà d’Amunt recupera el bon ritme

abr. 20 2023

abr.

20

2023

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Un cop finalitzat el 2022, podem afirmar que ja s’ha arribat a la plena recuperació del servei de Transports de Lliçà d’Amunt. Durant la primera meitat de l’any, la recuperació es va anar estabilitzant i, en el darrer quadrimestre, es van començar a assolir xifres de record respecte als mateixos mesos d’anys anteriors i des de la posada en marxa del servei el 1999.

Tot això ha contribuït a assolir els 270.066 passatgers transportats, un 17,3% de creixement respecte al 2021 i xifra que ens deixa a tan sols un 5,66% del record històric del 2019. Així doncs, tot fa preveure que, seguint aquesta línia, el 2023 se superarà la barrera dels 300.000 usuaris anuals.

Una altra xifra que s’ha superat al llarg del mes de desembre del 2022, són els més de 4 milions de passatgers transportats des de la posada en marxa del servei.

El nostre esperit de superació constant, fa que no ens conformem amb els resultats assolits i que per aquest 2023 s’estigui preparant una reestructuració de les línies A3, A5 i A7. L’objectiu és fer-les més eficients i millorar el servei entre Lliçà d’Amunt i Granollers al llarg de tot l’any.

Un altre tema en el qual s’està treballant constantment, és la informació als usuaris del servei de TLA. En poc més de tres anys des de la posada en servei del canal de WhatsApp de TLA, s’han superat els 1.500 usuaris que confien en aquest canal per rebre les informacions i estar al dia de les novetats o incidències del servei. També és un servei on adreçar-se per consultar horaris, recorreguts, tarifes, pèrdua d’objectes, etc.

Vista la bona acollida i el creixement que ha tingut aquest servei, actualment estem treballant per implementar un sistema de generació de respostes, per tal de poder donar una cobertura informativa a l’usuari de 24/7.

En l’àmbit dels usuaris, l’aposta feta en la promoció de la T-16 des dels seus inicis, manté uns molt bons resultats. En l’actualitat hi ha actives 1.405 T-16, el que representa que més del 61% de la mainada entre 4 i 16 anys de Lliçà d’Amunt disposen d’aquest títol per desplaçar-se en transport públic.

Sembrem per un futur sostenible

Per tal de poder assolir reptes de futur, el passat 28 de gener es va presentar un nou autobús híbrid que s’incorpora a la flota de TLA. 

Aquesta nova incorporació ha estat un autobús Volvo 7900 Hybrid, de 10,6 metres, amb una composició de 27 butaques i 43 persones dretes i espai per 1 cadira de rodes. El vehicle està totalment adaptat i disposa de les darreres tecnologies del sector en matèria de confort i seguretat. 

Així doncs, amb les altres 3 unitats MAN Lion’s City Hybrid de 12 metres, operatives des del 2019, s’assoleix el compromís de disposar de tota la flota d’autobusos híbrids, passant a ser un dels pocs municipis amb el 100% de la flota amb vehicles ecològics.

El projecte de reestructuració de la xarxa de línies que componen el servei de TLA, 9 línies els dies feiners i 4 línies els caps de setmana i dies festius, així com la renovació de la flota que s’acaba de culminar, es va iniciar a finals del 2017 i finalitzarà aquest primer semestre del 2023.Aquesta reestructuració ens ha de permetre encarar el futur amb possibilitat de creixement i donant el millor servei possible als usuaris. Però el fet d’haver assolit aquestes fites, no impedeix que la nostra inquietud constant per millorar faci aflorar nous reptes i millores, donant ple sentit al nostre lema, ‘TLA, es mou per Tu!’ 

 

Transports de Lliçà d’Amunt[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”No et perdis cap article de la revista!” txt_align=”center” color=”green”][/vc_cta][vc_btn title=”Número 69 disponible aquí!” color=”success” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fmss69%2F|title:N%C3%BAmero%2068″][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...