Search

Jornades “Zona de Baixes Emissions – Horitzó 2020”

set. 27 2018

set.

27

2018

Descarrega’t aquí el resum de les ponències

 

Per 4t any l’Hospitalet de Llobregat ha celebrat unes jornades en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Enguany s’ha escollit com a tema la Zona de Baixes Emissions amb horitzó 2020, la mesura acordada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per reduir les emissions contaminants, causades fonamentalment per un excés de trànsit. La jornada va tenir lloc el dijous 27 de setembre, de 9:00h a 14:ooh a la Ca l’Harmonia (Plaça Josep Bordonau i Balaguer 6, 08901 L’Hospitalet de Llobregat).

 

 

PROGRAMA i PRESENTACIONS
Descarrega’t aquí el resum de les ponències

 

9:00h – OBERTURA. José María García Mompel, 2n Tinent d’alcalde de l’Àrea de Seguretat, Convivència i Civisme Ajuntament de l’Hospitalet. Ricard Riol Jurado. President de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic.

 

BLOC 1. PER QUÈ CAL REDUIR EL TRÀNSIT?

9:30h – Evidències científiques de l’impacte dels vehicles dièsel i gasolina en la qualitat de l’aire. Xavier Querol Carceller, expert en qualitat de l’aire del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).
Descarregar presentació (català): CSIC – Xavier Querol

10:05h – Impacte sobre la salut de les persones adultes i dels infants. Jordi Sunyer Deu, Cap del Programa de Salut Infantil de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).
Descarregar presentació (català): ISGlogal – Jordi Sunyer

10:40h – Planificació de la mobilitat i qualitat de l’aire. Lluís Alegre i Valls, director del servei tècnic de l’Autoritat del Transport Metropoltià (ATM).
Descarregar presentació (català): ATM – Lluís Alegre

11:15h  PAUSA CAFÈ

 

BLOC 2: COM REDUIREM LES EMISSIONS?

12:00h – Port, aeroport o cotxes? Evolució de les principals causes de contaminació a la regió i l’àrea metropolitana. Mercè Rius, Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.
Descarregar presentació (català): Territori – Mercè Rius

12:25h – Criteri de l’etiquetatge dels vehicles a Espanya. Natalia Padilla, cap de l’oficina local de la Direcció General de Trànsit (DGT) de Sabadell.
Descargar presentación (espanyol): DGT – Natalia Padilla

12:40h – Com es controlaran els vehicles que entren, surten i circulen per la ZEB? Quin operatiu de mobilitat s’ha planejat? Quin paper tindrà cada administració?
Marc Iglesias Pérez, responsable de projectes de l’Area Metropolitana de Barcelona (AMB).
Carles Conill Vergès, Director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’Area Metropolitana de Barcelona (AMB).
Descarregar presentació (català): AMB – Carles Conill – Marc Iglesias

13:30hTAULA RODONA entre els assistents i entitats convidades: Plataforma per a la Qualitat de l’Aire, Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet, etcètera.

13:50hCONCLUSIONS I CLOENDA. A càrrec del director de mobilitat i via pública de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Joan Mediavilla.

14:00h – ANUNCI DEL GUANYADORS DELS PREMIS DE LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT A L’HOSPITALET. S’anunciarà el guanyador de la bicicleta elèctrica sortejada entre les persones que van omplir la butlleta del Dia Sense Cotxes de l’Hospitalet i els guanyadors dels tres premis del concurs d’instagram #L9LH.

 

Repercussió mediàtica

 

També et pot interessar...