Per 4t any consecutiu l’Hospitalet de Llobregat celebra unes jornades en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Enguany s’ha escollit com a tema la Zona de Baixes Emissions amb horitzó 2020, la mesura acordada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per reduir les emissions contaminants, causades fonamentalment per un excés de trànsit. La jornada se celebrarà el proper dijous 27 de setembre, de 9:00h a 14:ooh a la Ca l’Harmonia (Plaça Josep Bordonau i Balaguer 6, 08901 L’Hospitalet de Llobregat).

 

PROGRAMA DEFINITIU

BLOC 1. PER QUÈ CAL REDUIR EL TRÀNSIT?

9:30h – Evidències científiques de l’impacte dels vehicles dièsel i gasolina en la qualitat de l’aire. Xavier Querol Carceller, expert en qualitat de l’aire del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

10:05h – Impacte sobre la salut de les persones adultes i dels infants. Jordi Sunyer Deu, Cap del Programa de Salut Infantil de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

10:40h – Planificació de la mobilitat i qualitat de l’aire. Lluís Alegre i Valls, director del servei tècnic de l’Autoritat del Transport Metropoltià (ATM).

11:15h  PAUSA CAFÈ

 

BLOC 2: COM REDUIREM LES EMISSIONS?

12:00h – Port, aeroport o cotxes? Evolució de les principals causes de contaminació a la regió i l’àrea metropolitana. Mercè Rius, Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

12:25h – Criteri de l’etiquetatge dels vehicles a Espanya. Natalia Padilla, cap de l’oficina local de la Direcció General de Trànsit (DGT) de Sabadell.

12:40h – Com es controlaran els vehicles que entren, surten i circulen per la ZEB? Marc Iglesias Pérez, responsable de projectes de l’Area Metropolitana de Barcelona (AMB).

13:05h – Quin operatiu de mobilitat s’ha planejat? Quin paper tindrà cada administració? Carles Conill Vergès, Director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’Area Metropolitana de Barcelona (AMB).

13:30hTAULA RODONA entre els assistents i entitats convidades: Plataforma per a la Qualitat de l’Aire, Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet, etcètera.

13:50hCONCLUSIONS I CLOENDA. A càrrec del vice-president de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda (pendent de confirmar)

 

INSCRIPCIÓ

L’assistència és totalment gratuïta. Per raons d’aforament i dimensionament adequat del càtering, per accedir a la jornada cal realitzar la següent inscripció:

Indica quin és el teu àmbit:

Veí / VeïnaEmpresaAdministració públicaEntitat / ONG

Com vindràs a l'Harmonia?

A peuEn biciEn vehicle lleugerEn motoEn cotxeEn transport públicAltres