Search

30 anys en defensa del transport públic

El nostre objectiu és sumar esforços per conscienciar sobre la mobilitat sostenible i impulsar la millora del transport públic.

Darreres notícies i comunicats

Nou número de
la revista mobilitat
sostenible i segura!

Informacions breus

Presentem l’informe sobre l’impacte ambiental del VI Congrés de Dones

El passat 8 d’abril vam celebrar el VI El TP és Cosa de Dones al Hub Social, del qual se’n va fer un estudi sobre el seu impacte ambiental. A continuació trobareu l’informe, que ha estat elaborat gràcies a l’esforç de tres estudiants de l’assignatura ApS del grau en Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia de la UB. 

L’estudi destaca diversos aspectes clau, com el consum energètic, la gestió del càtering durant l’esdeveniment, la neteja de l’espai o el mode de transport en l’accés a la trobada. 

Aquest informe serveix com a guia per a futurs esdeveniments, remarcant la importància d’integrar pràctiques sostenibles en l’organització d’esdeveniments per minimitzar l’impacte ambiental.

Les entitats demanem aturar l’exhibició de Fórmula 1 a Barcelona

Ens sumem i donem suport al manifest presentat en una roda de premsa celebrada el 13 de juny per entitats veïnals, socials i ecologistes en contra de l’exhibició de Fórmula 1 que l’Ajuntament i la Generalitat organitzen al Passeig de Gràcia i Plaça de Catalunya de Barcelona el proper 19 de juny.

Demanem aturar la celebració de grans esdeveniments a Barcelona i apostem per un model de ciutat que prioritzi la salut i el benestar dels ciutadans per davant dels visitants i turistes, millorant la qualitat de l’aire i la contaminació acústica, i promovent un ús comunitari i segur de l’espai públic. Aquesta és una oportunitat per reconsiderar com utilitzem els espais urbans i per fomentar una mobilitat més sostenible que redueixi l’impacte ambiental. A més, subratllem la importància de la participació ciutadana en la presa de decisions sobre l’ús de l’espai públic.

Així mateix, convoquem la ciutadania a manifestar-se en contra de l’exhibició de Fórmula 1 el 19 de juny al carrer Aragó amb Balmes, a partir de les 17:30h. Fem una crida a tots aquells que volen una Barcelona més saludable i sostenible a unir-se a nosaltres en aquesta causa.

Llegeix aquí el comunicat emés per les entitats.

AGENDA 2024

4 JULIOL

Vint anys de l’Enquesta de mobilitat en dia feiner (EMEF)

19 JUNY

Barcelona no està en venda, manifestació contra l’exhibició de la Fórmula 1.

El transport públic et necessita!

Associa’t a la PTP per col·laborar amb la defensa del transport públic i l’impuls de nous projectes. També podràs aprendre, participar a moltes activitats i gaudir d’avantatges exclusius.