Search

Què és?

VILAFRANCA (Resultats)  |  ÀREA DE LLEIDA (Resultats)  |  BARCELONÈS NORD (Resultats)
REGIÓ METROPOLITANA (resultats)  |  BARCELONÈS NORD (resultats)  |  BARCELONA (resultats)  |  CAMP DE TARRAGONA (resultats)

La cursa de transports és un esdeveniment de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura on diverses persones realitzen desplaçaments entre un origen i una destinació comuns, utilitzant diversos mitjans de transport, amb l’objectiu de comparar-ne el cost, l’impacte ambiental i el temps de viatge de cadascun. No és tracta d’una competició de velocitat sinó la simulació d’un desplaçament laboral, d’estudis o de tràmits, respectant les normes de circulació i utilitzant correctament el transport públic. La cursa de transports de Barcelona ciutat ja compta amb 14 edicions. Fes una ullada al recull de notícies de la Cursa de Transports.

Participant a la cursa ajudes a demostrar els beneficis de la mobilitat sostenible al teu entorn i a més rebràs un petit pica-pica a l’arribada i algun obsequi en forma de transport públic gratuït. Si véns en cotxe o moto et pagarem les despeses de carburant i d’aparcament que hagis ocasionat.

 

On i quan es van fer?

 

Com es van desenvolupar les curses?

Primer calia reservar ruta i mode de transport a la pàgina de la cursa corresponent. Més endavant els participants reben indicacions de l’hora de trobada, el punt exacte de sortida i la combinació per fer el trajecte en transport públic. Les curses interurbanes adapten l’hora de sortida als horaris del transport públic. Una de les persones concursants és designada cap de ruta i s’encarrega de donar sortida a la resta de participants després d’una trucada de l’organització. Tant la sortida com l’arribada es fan estrictament a peu: l’accés als aparcaments dels vehicles privats i l’accés a les estacions del transport públic formen part del temps de viatge.

 

Seguiment dels participants via GPS

L’any 2017 es va poder veure la posició de les persones participants en temps real amb actualitzacions cada minut sobre una pantalla a l’arribada i a internet. Per fer-ho calia instal·lar-se al mòbil l’aplicació Followmee, disponible per als sistemes operatius iPhone i Android. L’aplicació Followmee només informava del nom del mòbil, del posicionament (latitud i longitud), del % de bateria, la velocitat i la direcció. No captava cap altra més informació del terminal mòbil, ni tan sols el número de telèfon.

Instruccions:

   

INSTRUCCIONS PER ACTIVAR EL SEGUIMENT PER GPS

  1. Activa el GPS si és que el tens blocat (Ajustos).
  2. Baixa’t l’aplicació Followmee disponible a Android i iPhone.
  3. No cal que et donis d’alta amb nom d’usuari ni contrassenya. Una vegada hagis obert l’aplicació ves a Menu > Settings. Únicament has d’escriure el codi DTTJEMY24NYQ a l’apartat Login Token.
  4. Amb Android, ves a l’apartat Track Interval i selecciona 1 minut. Amb iPhone, ves a l’apartat Tracking Power i selecciona High.
  5. L’aplicació s’encén clicant START i s’apaga clicant STOP. Fes una encesa puntual per a què et detectem i apaga-la tot seguit. El dia de la Cursa quan estiguis al punt de sortida, encén l’aplicació i no l’aturis fins el final de la cursa.

CONSELL: Porta ben carregada la bateria del mòbil. Si la cursa és per la tarda intenta fer una recàrrega abans de venir.