Josep Rull, per CiU, Roberto Labandera pel PSC, Pere Aragonès per ERC, Ricard Riol, moderador PTP, Santi Rodríguez pel PPC, Daniel Pi, per ICV-EUiA i José Luis Sánchez, per C'S.

      Josep Rull, per CiU, Roberto Labandera pel PSC, Pere Aragonès per ERC, Ricard Riol, moderador PTP, Santi Rodríguez pel PPC, Daniel Pi, per ICV-EUiA i José Luis Sánchez, per C'S.

L’únic debat de la campanya electoral centrat en el transport públic i la mobilitat sostenible, ja està disponible al Youtube.

Josep Rull per CiU, Roberto Labandera pel PSC, Pere Aragonès per ERC, Santi Rodríguez pel PPC, Daniel Pi per ICV-EUiA i José Luis Sánchez per C’S van representar els partits parlamentaris en aquest enriquidor debat organitzat per la PTP.

28 preguntes de la PTP i del públic amb un temps màxim de 59 segons per resposta.

 

BLOC I

DIAGNOSI DE LA MOBILITAT A LA DARRERA LEGISLATURA
Responen tots els grups
Moderador: Ricard Riol Jurado (PTP)

logo-youtube
06’50”

Metro per a Barcelona i Autovies per al país. Fora de Barcelona l’avenç més significatiu és el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012. Continuen els desequilibris?
logo-youtube
08’44”

L’espectacular creixement del Metro a Barcelona. El model “transport públic soterrat” es pot perpetuar amb el ritme inversor que exigeix? Quines alternatives plantegen?
logo-youtube
06’19”

Magnes infraestructures: AVE a les capitals catalanes i nou aeroport a Alguaire. Els resultats són a l’alçada de les previsions?
06’34”

Valoració de la transferència dels serveis ferroviaris de Renfe a la Generalitat

 

 

BLOC II

PROPOSTES DE FUTUR
Responen tots els grups
Moderador: Ricard Riol Jurado (PTP)

logo-youtube
08’49”
Si els 80 km/h i les altres 72 mesures per millorar la qualitat de l’aire a Barcelona han quedat curtes tot i la polèmica, com complirem amb Europa per no tornar a ser multats?
logo-youtube
07’06”
Què plantegen per aconseguir reduir les diferències entre els ciutadans que posseeixen cotxe i els que no en aquest context de crisi? Continuarem finançant la compra de cotxes?
logo-youtube
09’35”
Si volem ampliar el transport públic i reduir els costos de la mobilitat privada de viatgers i mercaderies, quines mesures fiscals es consideraran? Accepten l’Eurovinyeta?
logo-youtube
06’34”
Canviarà la xarxa ferroviària fora de Barcelona si vostès governen? Com?

 

BLOC III

PREGUNTES DEL PÚBLIC
Preguntes adreçades a un dels candidats per part del públic
Modera: Pau Noy Serrano (PTP)

logo-youtube
10’03”

00’27” Roberto Labandera (PSC). Per què no s’ha legislat la llei de finançament del transport públic quan aquesta estava contemplada a la llei de mobilitat?

00’44” Josep Rull (CiU). Vostès van redactar la llei de mobilitat.  A finals de 2010 ni el Govern ni vostès han parlat de la llei de finançament. Per què no hi ha llei? Si governen hi haurà?

01’53” Tothom. Teniu ara, mateix a la butxaca, un títol de transport públic?

02’09” Daniel Pi (ICV-EUiA). Està a la vostra perspectiva la priorització de les mercaderies per tren i la connexió del Corredor Mediterrani?

03’18” Josep Rull (CiU). El tramvia per la Diagonal és una prioritat? Si ho és, en quin rànquing?

04’25” Josep Rull (CiU). Creu possible fer plataformes reservades pel bus com a alternativa de primera fase al tramvia?

05’34” Roberto Labandera (PSC). Com explica vostè que a Lleida tinguem una estació d’autobusos interurbans tercermundista?

06’34” Josep Rull (CiU). Pensen prendre alguna mesura per millora els temps de viatge a la línia d’Igualada d’FGC? Duplicar o quadruplicar? Semidirectes?

07’46” Santi Rodríguez (PP). És oportú introduir la moto en el carril bus saturat amb una velocitat mitjana entre 8 i 12 km/h?

08’56” José Luis Sánchez (C’S). S’ha de fer arribar la línia 3 del Metro al Baix Llobregat amb un traçat que rebutgen molts als municipis implicats?

 

logo-youtube
14’15”

00’00” Josep Rull (CiU). Pensen recolçar la construcció de les calçades laterals a la C32 del Maresme amb la manca de prioritat del transport públic  actual i la forta oposició que suposa al territori?

01’27” Daniel Pi (ICV-EUiA). Quines polítiques faria vostè i que no faria cap altre partit?

02’34” Roberto Labandera (PSC). Penseu corregir l’error d’allunyar les estacions de ferrocarril dels nuclis urbans? Camp de Tarragona, Vilafant…

03’42” Josep Rull (CiU). Seguirem perpetuant el mateix model concessional amb els operadors de bus i tren i la poca autoritat que tenen ATM’s i PTOP sobre els mateixos?

04’54” Roberto Labandera (PSC). Quina importància li dóna a la relació entre producitivitat i mobilitat?

06’10” Josep Rull (CiU). Us comprometeu a mantenir l’exitós pla de viatgers (PTVC) en cas que governeu?

07’30” Daniel Pi (ICV-EUiA). Considera que amb la finalització de les línies 9 i 10 el Metro de Barcelona no necessitarà més ampliacions?

08’33” Josep Rull (CiU). Com es pot defensar tancar l’estació de tren del centre de Figueres i desplaçar-la a Vilafant? No hem après del fracàs del Camp de Tarragona, Guadalajara Yebes, Burgos o Antequera Santa Ana?

09’49” Josep Rull (CiU). Està d’acord de reduir l’amplada de carrils d’autopista d’acord amb els 80 km/h per facilitar la fàcil i econòmica mplantació dels carrils bus a l’entrada a Barcelona?

10’57” Roberto Labandera (PSC), Josep Rull (CiU) i Daniel Pi (ICV-EUiA). Tenen previst enllaçar ferroviàriament el Vallès amb quelcom més que Barcelona? Girona? Baix Llobregat? l’Aeroport del Prat?

 

logo30-save Targetó del debat

logo30-save Díptic amb estadístiques lliurat als assistents

logo30-link Totes les candidatures a les eleccions 2010 del Parlament

logo30-link Galeria fotogràfica del debat

logo30-link Pla Tren 2014 (recolzat per ICV-EUiA, ERC i CiU)


 

PROGRAMES ELECTORALS DE MOBILITAT
Convergència i Unió Partit dels Socialistes de Catalunya Esquerra Republicana de Catalunya Partit Popular de Catalunya Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa Ciutadans - Partit de la Ciutadania