Search

La Junta de Govern Local de Lloret, en la seva reunió del 16 de gener, va aprovar el projecte de carrils bici de Lloret, que inclou la connexió dels existents, la pacificació de determinats carrers (millora de l’entorn urbà), la millora dels carrils bici existents i l’execució de nous. Gràcies a la convocatòria dels Fons Next Generation EU, es preveu iniciar les obres properament.

Aquest projecte ha estat elaborat conjuntament per la consultora Girodservices, DOYMO i l’Ajuntament de Lloret. Aquestes notícies són positives i representen un avenç significatiu per a la mobilitat sostenible, que sens dubte contribuirà a fer de Lloret un lloc més sostenible i net.

És una excel·lent notícia, ja que s’abordarà la actual xarxa desconectada de carrils bici a Lloret, majoritàriament configurada en carrils a la vorera amb friccions constants amb els vianants, la qual cosa no afavoreix en absolut l’ús de la bicicleta en l’entorn urbà, amb una quota modal de bicicleta del 2%.

Des de la Comissió, creiem que el desig de qualsevol destinació turística costanera responsable amb el medi ambient és tenir un carril bici segregat a primera línia de mar. La façana marítima és la carta de presentació d’un destí turístic com Lloret de Mar. En aquest sentit, el projecte proposa una ciclovia o carril d’ús compartit amb senyalització horitzontal (pictogrames) i senyalització vertical que indiquin la via ciclista al llarg de la Platja Gran de Lloret.

Altres destinacions turístiques de platja a Catalunya ja disposen de carrils bici segregats de la calçada i a primera línia de mar, com el Passeig de S’Abanell a Blanes, el Passeig Marítim de Sitges, el Passeig Marítim a les Botigues de Sitges, l’Av. Diputació (front marítim) de Cambrils o el Moll de Llevant a Tarragona.

Entenem que les terrasses són una font d’ingressos per a l’Ajuntament i, per tant, podríem acceptar i entendre el model de ciclovía des del Mirador dels Campions fins a l’Ajuntament. Tot i així, seria possible habilitar un carril bici des de la Plaça de l’Ajuntament fins al Museu del Mar canviant l’espai públic actualment destinat a aparcament de cotxes i motos i/o doble fila.

Hem fet arribar aquesta proposta i altres al·legacions mitjançant una instància genèrica a l’Ajuntament de Lloret, sense la intenció de desvirtuar la qualitat del projecte. Per accedir, fes clic aquí.

Descarrega la nota de premsa aquí.

Consulta el projecte aprovat aquí.