Els propers 2 i 3 de juny celebrarem el congrés EPF, la federació europea d’entitats de passatgers de transport públic, al Museu Picasso de Barcelona.
El congrés s’enfocarà en tres temes: divendres, viatges transfronterers i polítiques de descomptes i gratuïtat al transport públic; dissabte, compartir experiències entre les entitats per com podem ser més influents.
Les inscripcions ja estan obertes! Reserva la teva entrada per no perdre’t aquesta trobada amb més d’una vintena de ponents d’arreu d’Europa. Descomptes especials per a socis de la PTP
🗓️ Data: 2 i 3 de juny de 2023
📍 Lloc: Museu Picasso, inscripció prèvia necessària en aquest enllaç
🕐 Horari: divendres 2 de juny tot el dia i dissabte 3 de juny al matí. Pots consultar-ho a la web d’EPF en detall
👤 Dirigit a: tècnics i entitats relacionats amb la mobilitat sostenible, operadors i administracions
🎯Objectiu: dotar d’un espai per a que administració, entitats i operadors tinguin l’oportunitat de compartir les seves inquietuds i experiències.
💲Activitat amb preu reduït per a membres de la PTP
Aquest any, des de la PTP acollim la conferència anual de l’European Passengers’ Federation (EPF), una associació de 39 organitzacions i entitats de viatgers que promouen la mobilitat sostenible. L’objectiu d’aquestes trobades és treballar la millora dels estàndards en el transport públic i defensar els interessos dels passatgers en l’àmbit europeu.
El congrés tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny, al Museu Picasso de Barcelona. Al llarg dels dos dies de congrés parlarem sobre tres temes d’actualitat en l’àmbit del transport públic: viatges transfronterers, gratuïtat del transport públic i importància de les entitats en aquest sector. Presentarem un seguit de debats, taules i tallers amb actors clau d’arreu d’Europa.
En un moment on hem perdut freqüències de tren transfrontereres i on els trens nocturns són pràcticament un model “del passat” al nostre país, és important conèixer experiències i pràctiques d’altres indrets que han tingut gran rellevància al nostre entorn, així com projectes que pretenen revertir la tendència.
Comptarem amb Elisabeth Kotthaus, Cap d’Afers Socials, Drets dels Passatgers i Igualtat d’Oportunitats de la DG MOVE; Jon Worth, Fundador de Trains for Europe; Carles Casas, director d’estratègia d’FGC, que ens explicarà el projecte de connectar Barcelona amb Tolosa i Montpeller, Christian Perrot, de la FNAUT Occitanie, i Dorian Rookmaker, diputat al Parlament Europeu.
Des del setembre de 2022, arran de l’increment dels preus a causa de la guerra d’Ucraïna, s’ha implementat a casa nostra una política de grans descomptes i gratuïtats en alguns mitjans de transport públic. Això ha posat en alça el debat sobre les bonances i dificultats d’aquest sistema: s’ha previst el finançament per a fer-lo sostenible? És l’estratègia adequada per atreure passatgers? Estem disposats a tornar al model anterior?
Per a debatre sobre aquestes preguntes, i moltes més, comptem amb la presència de Miquel Lamas, Cap del Sistema Tarifari Integrat d’ATM Barcelona; Beat Mueller, President Honorífic de la Comissió d’Economia del Transport de la UITP; Monika Wiktoria Maciejewska, investigadora postdoctoral a la Vrije Universiteit Brussel i Javier Asensio, professor investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona; entre d’altres.
A la PTP ho tenim clar: sense les entitats, moltes accions no tindrien prou força i és per això que hem volgut dedicar una part de la jornada a les entitats. Quin paper hi tenim en la governança? Com podem ajudar a moure una petició? Com podem fer sentir la nostra veu de forma influent?
Sovint, les entitats ens trobem amb reptes similars, i creiem que és bo compartir-los. La sessió començarà amb exemples curts de campanyes reixides, per part de Dennis Fancett, de Railfuture; Wolfgang Sprick, de VCD, i Freek Bos, de Rover.
La part principal de la sessió constarà d’un debat obert entre les entitats participants, on compartir opinions sobre:
- Quines estratègies fem servir per influir en les decisions de les administracions?
- Com parlar amb el públic general i influir en l’opinió pública?
- La innovació tecnològica també suposa un repte per a molts usuaris del transport públic, hem d’abordar-ho les entitats i com hem de fer-ho?
Clourà la trobada una passejada, el dissabte a la tarda, per les principals intervencions de pacificació que està experimentant el centre de la capital catalana en el marc del projece Superilla Barcelona, analitzant i debatent els impactes que té a nivell de mobilitat activa i en transport públic. Aquesta activitat és gratuïta, però requerirà d’inscripció prèvia per correu a la PTP.
L’entrada general al congrés té un preu de 200 €. En cas de ser membre de la PTP o estudiant hi haurà preu reduït de 40 €. Amb l’entrada s’inclou el dinar del divendres dia 2.
Si ets una entitat agermanada amb la PTP, tindràs entrada gratuïta el dissabte, en la jornada més enfocada al treball i enxarxament de les diferents entitats. Contacta amb nosaltres i t’ho farem arribar.
Per a més informació sobre preus i descomptes en cas de ser membres d’alguna entitat i voler participar podeu dirigir-vos al correu [email protected] i us donarem més informació.
Visiteu el lloc web de la conferència per veure el programa complet, els ponents i les inscripcions: https://www.epfconference.eu/.