La plataforma ciutadana “Volem un metro de veritat per tota la ciutat” agrupa diverses entitats socials i polítiques per demanar un canvi del projecte de Metro a la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat.
Hi formen part
- Associació de Veïns de Can Calders
- Associació de Veïns de Can Maginàs
- Associació de Veïns de Can Nadal
- Associació de Veïns de Falguera
- Associació de Veïns de les Grasses
- Associació de Veïns de Mas Lluí
- Associació de Veïns de Roses-Castellbell
- Associació per la Promoció del Transport Públic
- Fòrum del Transport Català
- Esquerra Republicana de Catalunya
- Esquerra Unida i Alternativa
- Iniciativa per Catalunya Verds
- Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya
- Partit Popular
- Plataforma Progressem amb Metro
- Plataforma Pro-soterrament Complet
Historial
- Juny 2008: La PTP envia l’estudi comparatiu a tots els Ajuntaments afectats directament pels perllongaments de les línies L3 i C3 i al DPTOP.
- 26-06-2008: L’Ajuntament de Sant Just Desvern aprova una moció en suport als canvis suggerits per la PTP en relació a les línies L3 i C3.
- Juliol 2008: El DPTOP rep la PTP per explicar el projecte oficial i les dificultats trobades trobades en la proposta alternativa, que es flexibilitza però manté els criteris i els acompanya amb exemples actuals de projectes semblants.
- 02-10-2008: PTP, Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat i l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya al Baix Llobregat presenten al·legacions conjuntes demanant un traçat directe a la línia C3 de Rodalies i una línia 3 bifurcada per millorar la cobertura i connexions comarcals.
- 30-10-2008: Totes les associacions de veïns de Sant Feliu de Llobregat, la PTP, l’OCUC, la plataforma Progressem amb Metro i Pro-Soterrament Complet i els partits ERC, EUiA, ICV, i PP creen la plataforma “Volem un Metro de veritat per a tota la ciutat”
- 12-05-2009: La plataforma lliura 3.788 instàncies per canviar el projecte al DPTOP. Tot seguit hi ha una reunió entre la plataforma, el secretari de Mobilitat, sr. Manel Nadal; el director general de Transport Terrestre, sr. Manel Villalante i un enginyer del projecte oficial. S’excusen sota l’argument que una única línia seria més barata, fàcil de construir i passaria per tots els municipis. Les mancances de cobertura territorial i rapidesa, que preocupen la plataforma, són menystinguts. Manel Nadal diu que la línia seguirà la tramitació sense canvis a menys que el Ministeri no faci la línia de Rodalies C3 per Sant Feliu.
- 18-07-2009: El Periódico de Catalunya infoma que, com és natural, el Ministeri de Foment rebutja l’enorme revolt per la línia C3 de Rodalies, amb la qual la Generalitat pretenia donar servei al barri de La Falguera, tot i els perjudicis de temps de viatge a l’àmbit del Delta. Es complia així una de les condicions per canviar el projecte de la línia 3.
- 24-07-2009: Al·legacions de la plataforma al Pla Territorial Metropolità per definir un nou projecte al Baix Llobregat a partir de les línies C3 de Rodalies directa, L3 de Metro a Sant Feliu, i L6 d’FGC a Sant Boi.
- 18-11-2009: 2n acte de la plataforma al Palau Falguera amb els resultats de la campanya.
- 01-12-2009: “Volem un Metro de Veritat per tota la ciutat” participa a un ple extraordinari de punt únic sobre l’arribada del Metro a l’Ajuntament de Sant Feliu. L’alcalde declara que la línia 3 podria canviar de traçat si Foment descarta arribar a Falguera.