Data: Fins divendres 11 d’octubre Horari: de 9:00 a 20:30 Lloc: Centre Cívic Cabot i Barba (Mataró) |
Data: Fins divendres 11 d’octubre Horari: de 9:00 a 20:30 Lloc: Centre Cívic Cabot i Barba (Mataró) |
🗓️ Data: 21 de setembre de 2024. Guarda-ho al Google Calendar! 📍 Lloc: Carrer Francesc Layret (Badalona) 🕐 Horari: a partir de les 12.00 i fins a les 20.00h 👤 Dirigit a: acte obert a tothom! |
El proper dia 21 de setembre, la PTP participarem a la celebració del Dia Sense Cotxes 2024, organitzada per l’Ajuntament de Badalona, en el marc dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat que s’organitzen en aquesta localitat.
Ens podreu trobar al Carrer Francesc Layret, al costat del Teatre Principal, on hi participarem amb el taller “Estira el carro”, on s’explicarà les diferències quant a energia entre el ferrocarril i la carretera. També tindrem alguns tallers infantils i passarem imatges de les diverses campanyes de la PTP. També comptarem amb l’exposició de Pacifiquem Badalona sobre la pacificació del carrer Francesc Layret.
L’horari en que ens trobareu és de 12h a 20h.
El passat 8 d’abril vam celebrar el VI El TP és Cosa de Dones al Hub Social, del qual se’n va fer un estudi sobre el seu impacte ambiental. A continuació trobareu l’informe, que ha estat elaborat gràcies a l’esforç de tres estudiants de l’assignatura ApS del grau en Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia de la UB.
L’estudi destaca diversos aspectes clau, com el consum energètic, la gestió del càtering durant l’esdeveniment, la neteja de l’espai o el mode de transport en l’accés a la trobada.
Aquest informe serveix com a guia per a futurs esdeveniments, remarcant la importància d’integrar pràctiques sostenibles en l’organització d’esdeveniments per minimitzar l’impacte ambiental.
Ens sumem i donem suport al manifest presentat en una roda de premsa celebrada el 13 de juny per entitats veïnals, socials i ecologistes en contra de l’exhibició de Fórmula 1 que l’Ajuntament i la Generalitat organitzen al Passeig de Gràcia i Plaça de Catalunya de Barcelona el proper 19 de juny.
Demanem aturar la celebració de grans esdeveniments a Barcelona i apostem per un model de ciutat que prioritzi la salut i el benestar dels ciutadans per davant dels visitants i turistes, millorant la qualitat de l’aire i la contaminació acústica, i promovent un ús comunitari i segur de l’espai públic. Aquesta és una oportunitat per reconsiderar com utilitzem els espais urbans i per fomentar una mobilitat més sostenible que redueixi l’impacte ambiental. A més, subratllem la importància de la participació ciutadana en la presa de decisions sobre l’ús de l’espai públic.
Així mateix, convoquem la ciutadania a manifestar-se en contra de l’exhibició de Fórmula 1 el 19 de juny al carrer Aragó amb Balmes, a partir de les 17:30h. Fem una crida a tots aquells que volen una Barcelona més saludable i sostenible a unir-se a nosaltres en aquesta causa.
Llegeix aquí el comunicat emés per les entitats.
Hem presentat una al·legació al projecte d’“Urbanització amb pas alternatiu de la travessera BV-4316 a Sentfores-La Guixa”. Hem volgut destacar la importància de millorar la mobilitat a la zona i promoure l’ús del transport públic.
Proposem implementar un sistema que doni prioritat als autobusos de la línia 470 a la travessera de Sentfores-La Guixa. Aquesta prioritat de pas permetria reduir els temps de viatge dels autobusos, cosa que beneficiaria un gran nombre de persones que utilitzen aquest mitjà de transport per desplaçar-se entre Vic, Sentfores-La Guixa, Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola.
Oferir el millor temps de viatge en transport públic entre aquestes localitats podria promoure l’ús del transport públic col·lectiu i contribuir a una mobilitat més sostenible a la comarca. Aquesta iniciativa també tindria un impacte positiu en la reducció de l’ús de vehicles privats i en la millora de la qualitat de vida dels habitants d’aquestes àrees.
Pots consultar-les aquí
Dimarts 30 d’abril a la tarda, la seu de Comissions Obreres de Girona va ser l’escenari d’un debat crucial sobre la mobilitat a les comarques gironines. Els partits presents, excepte el Partit Popular, van compartir la urgència d’incrementar el transport públic i van expressar suport als projectes de trens-trams en fase d’estudi. Algunes forces, com la CUP i els Comuns, reclamen una execució urgent, mentre que ERC i PSC mostren cautela i condicionen els avanços als resultats dels estudis. Les Comissions promotores reafirmen la seva defensa de la urgència dels projectes i es comprometen a continuar el seguiment de la qüestió.
La PTP i el col·lectiu Perquè no ens fotin el tren alertem de possibles retards en el desdoblament del tram Centelles-Vic de l’R3. El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana va signar un contracte el maig de 2022 amb SAITEC, S.A. per a l’Estudi Informatiu (EI) d’aquesta obra, amb un termini de 24 mesos que finalitza el proper mes de maig.
Tot i això, creiem que aquest termini no es podrà complir, ja que no hi ha prou temps per completar les fases necessàries, com la informació pública obligatòria. Això és especialment preocupant després que el llavors Secretari General d’Infraestructures del Ministeri, Xavier Flores, anunciés que l’EI es sotmetria a informació pública abans de finalitzar el 2023 o, com a màxim, al febrer de 2024.
Les entitats instem a les autoritats responsables a actuar per evitar més retards i demanem que l’aprovació provisional de l’EI es faci immediatament pública. Continuarem vigilant els compromisos presos per millorar l’R3 i confiem que l’Oficina Tècnica de l’R3 pugui ajudar a desencallar la situació.
El proper 21 i 22 de juny, la PTP participarem a l’EPF Conference, que aquest any es celebra a Varsòvia els propers 21 i 22 de juny. Després de l’èxit en l’organització d’aquest congrés a Barcelona (podeu recordar-lo aquí), aquest any passem el testimoni als nostres companys polonesos ProKolej.
Podeu trobar tota la informació i registre aquí.
Des de la PTP celebrem l’aposta per la construcció de l’estació intermodal en el àmbit de Tarragona, situada en la intersecció entre la línia convencional Reus-Tarragona i el Corredor Mediterrani. Aquesta decisió representa un avanç cap a una xarxa de transport més cohesionada i connectada al Camp de Tarragona, contribuint a estructurar el territori i millorar la mobilitat pública.
No obstant això, cal tenir en compte diversos aspectes a tenir en compte.En primer lloc, és crucial avaluar l’impacte urbanístic i territorial de l’estació, garantint accessibilitat viària i mobilitat local als nuclis habitats propers. A més, s’ha de coordinar amb altres projectes com el nou ramal ferroviari Tarragona-València.
Pel que fa a la intermodalitat ferroviària, és important optimitzar les connexions entre els diferents serveis ferroviaris, incloent els de Rodalies, regionals i el TramCamp, i dotar l’estació de la línia convencional Reus-Tarragona de la capacitat necessària per a futurs serveis combinats de velocitat alta/convencional.
Així mateix, cal millorar la intermodalitat amb l’autobús, assegurant un disseny òptim de les instal·lacions i itineraris per a garantir una connexió eficient amb els serveis d’autobús urbans, interurbans i de llançadora a l’aeroport de Reus.
Finalment, s’ha de tenir en compte la intermodalitat amb els modes de mobilitat activa com la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VMP), assegurant infraestructures adequades i aparcaments segurs a l’estació.
Què cal millorar en el projecte de llei de Mobilitat Sostenible per aconseguir un sistema multimodal de transport descarbonitzat, saludable, eficient, just i inclusiu a Espanya?
El proper dilluns 15 d’abril a les 16:00h tindrà lloc el «Debat Parlamentari sobre la Llei de Mobilitat Sostenible». Amb aquest debat, volem conèixer, d’una banda, quins plantejaments tenen els ministeris de Sanitat, Transports i Mobilitat Sostenible i Transició Ecològica i Repte Demogràfic sobre els impactes socioeconòmics, climàtics, mediambientals i sanitaris de l’actual sistema de transport-mobilitat. I, per altra banda, entendre la posició dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats sobre aquest projecte de llei i quines propostes de millora presenten per aconseguir que la futura Llei de Mobilitat Sostenible sigui l’instrument adequat per aconseguir un sistema multimodal de transport descarbonitzat, saludable, eficient, sostenible, just i inclusiu a Espanya.
️ 15 d’abril de 2024
A les 16:00h
Sala Ernest Lluch del Congrés dels Diputats (Carrera de San Jerònimo, s/n, Madrid)
Enllaç al registre: https://forms.gle/bT1Cu7JGqDFNe8xaA
El 40 % de motos continua estacionant a les voreres tot i la creació de 900 noves places de motos a calçada.
Realitzem un estudi en els carrers Aribau i Muntaner que demostra que crear noves places de motos a la calçada no és eficaç per treure motos de les voreres.
L’actual normativa no funciona i no garanteix el seu compliment. És necessari un canvi a la normativa per prohibir l’estacionament de motos a les voreres.
Demanem al partit del Govern i a la resta de partits de l’oposició voluntat política i més mesures que prioritzin als vianants en les voreres, per garantir el dret a l’accessibilitat per a que totes les persones puguin desplaçar-se sense obstacles.
Llegeix aquí la nota de premsa completa – https://transportpublic.org/wp-content/uploads/2024/03/202403_NdP_RecuperemVoreres_AribauMuntaner.pdf
Després d’uns mesos d’obres i, per tant, de tall de la circulació de trens entre Parets del Vallès i La Garriga, el passat dia 2 de febrer es va reprendre el servei.
El que havia de ser una bona notícia s’ha convertit en un malson per als usuaris. Des del primer dia hi ha hagut retards molt importants que han convertit els viatges en un viacrucis –els trajectes, ja llargs de per sí, han augmentat entre 30 i 60 minuts–. A més de cancel·lacions constants de trens.
Si a tot això s’hi afegeixen els dèficits que arrossega la infraestructura com és ara les continuades pujades i baixades de tensió –que aquest dimarts van produir un nou incident a Centelles– el resultat són quinze dies de servei nefast, ple d’incerteses i generador d’angoixes i pors per als usuaris.
I, malauradament, com és habitual, davant d’aquesta situació, fins dimecres no hi va haver cap comunicació ni informació per part del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, ni de RENFE ni d’ADIF, responsables de les obres i del servei.
És per això que des de Perquè no ens fotin el tren i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic exigim que s’aclareixin i s’expliquin els motius pels qual s’està produint aquesta situació i, sobretot, que se solucionin amb la màxima urgència.
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.